Nu är årets familjecentralskonferens genomförd

Den 16 och 17 maj genomfördes Familjecentralskonferensen 2022 i Malmö. Årets tema handlade om Agenda 2030 och en likvärdig start i livet. Hela 1300 personer samlades för att delta på konferensen.

– Den här konferensen är viktig för att samverka och förstärka det positiva i alla verksamheter. Det är tillsammans vi får det att hända, sa Rebecka Berglund som är enhetschef på BVC Solstrålen och BVC Sesam i Rosengård.

Det var ett gediget program med flera olika föreläsare, dialogsamtal och erfarenhetsutbyten. Under de två dagarna kunde deltagarna lyssna på ett tiotal föreläsningar. En av föreläsarna var Nicholas Lunabba från organisationen Helamalmö. Han berättade bland annat om Nydalamodellen där organisationen på ett år ökade den upplevda tryggheten med nästan 8 % i stadsdelen Nydala i Malmö.

Caroline Ekstrand och Linda Waldner berättade om “Backa barnet” som är ett samarbete mellan Ystads kommun, Region Skåne och Polisen. Det är en samverkansmodell med barnrättsperspektivet som utgångspunkt och med ett hembesöksprogram inspirerat av Växa tryggt. Målet är att alla barn ska vara en del av Backa barnet år 2025 i Ystads kommun.

Det här årets familjecentralskonferens anordnades av Föreningen för familjecentralers främjande tillsammans med Skånes Kommuner, Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad.

Nästa familjecentralskonferens äger rum i Stockholm den 9-10 maj 2023.

Läs mer om Föreningen för familjecentralers främjande. 

Publicerad:

Skriv en kommentar