Påsköverenskommelsen inför samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Nu finns tillägg till Rutin och vägledning inför samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård avseende perioden 19 april 2019 t.o.m. 22 april 2019 på hemsidan!

Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård trädde i kraft den 1 januari 2018. Lagen ska särskilt främja att en patient med behov av insatser skrivs ut från den slutna vården så snart som möjligt efter det att den behandlande läkaren bedömt att patienten är utskrivningsklar. Detta gäller oavsett veckodag.

För att underlätta utskrivningsprocessen med bibehållen patientsäkerhet inför och under påskhelgen har Region Skåne och Skånes kommuner via Kommunförbundet Skåne kommit överens om nedanstående tilläggsrutin. Genom god planering och ett proaktivt arbetssätt kan vi tillsammans möjliggöra att utskrivningsklara patienter kan skrivas ut och får komma hem utan onödig väntan.

Läs och ladda ner påsköverenskommelsen för 2019 här.

Publicerad:

2 kommentarer

  1. sandra sturk skriver:

    Tacksam om nyheter av denna karaktär skickas ut till kommunens kontaktpersoner för Mina Planer i samband med publicering.

    • Hanna Nordehammar skriver:

      Hej Sandra!
      Jag meddelar vidare de som ansvarar för att ta fram blanketten om hur vi kan sprida denna mer än bara på hemsidan.
      Tack för feedback!

      Hälsningar,
      Hanna Nordehammar
      Kommunikatör
      Kommunförbundet Skåne

Skriv en kommentar