Nu klart för utbildning av de ca 100 utbildade instruktörer i beslutsstödet VISAM

Innan årsskiftet ska alla sjuksköterskorna inom kommunal hälso- och sjukvård vara utbildade. Region Skåne kommer att gå ut med information till vårdcentraler, ambulans, akutmottagningar och Falcks hembesöksbil så att information sprids om beslutsstödet VISAM.

Utbildning sker nu i alla kommuner och av de ca 100 utbildade instruktörerna i beslutsstödet VISAM. Alla sjuksköterskor inom kommunal hälso- och sjukvård ska vara utbildade innan årsskiftet. En kort informationsfilm har producerats och finns nedan. Filmen ska ge information om vad beslutsstödet VISAM är och hur det fungerar men ersätter inte utbildningen av instruktörer.

Region Skåne kommer att gå ut med information till vårdcentraler, ambulans, akutmottagningar och Falcks hembesöksbil så att information sprids om beslutsstödet VISAM.

Utvärdering av implementeringen av beslutsstödet VISAM planeras att ske under hösten 2018.

Blanketten Information vid akutbesök behöver anpassas efter beslutsstödet och SBAR. Detta kommer att ske med kontaktpersonerna som utsågs till de instruktörsutbildningar som skedde tidigare i år. Detta arbetet beräknas vara klart senast i september 2018.

Region Halland har tagit fram ett rapporteringsstöd till omvårdnadspersonal. Syftet är att kvalitetssäkra och underlätta informationsöverföringen mellan omvårdnadspersonalen och kontaktad sjuksköterska. Häftet är tänkt som ett smidigt arbetsredskap, lätt att ha med sig i fickan på arbetskläderna.

Om du har frågor eller funderingar om ovanstående så är du välkommen att kontakta lars.stavenow@regionskane.se eller titti.gohed@kfsk.se

Instruktionsfilm för beslutsstöd

Publicerad:

Skriv en kommentar